Network Menu

Om SWEA Vancouver

Som utlandssvensk – oberoende av hur kort eller lång tid som tillbringats utomlands – söks ofta det familjära.  Tänk om det fanns stöd från kvinnor som har haft liknande erfarenheter och som kommer från samma kultur?

Säkerhetsnät och språngbräda

Swedish Women’s Educational Association (SWEA) är en organisation för svensktalande kvinnor som bor utomlands och behöver ett privat och professionellt nätverk på plats. Genom att samla Sweor kring vårt gemensamma språk, vårt svenska ursprung och kulturarv blir SWEA både en träffpunkt och ett skyddsnät som gör livet utomlands lättare.

I SWEA Vancouver arbetar vi för att stötta våra medlemmar med personliga och professionella kontakter. Vi skapar även ett spännande program med massor av aktiviteter där det ges möjlighet att skapa ett eget lokalt svenska nätverk.

SWEA stöttar svensk kultur och det svenska språket

SWEA har som mål att stötta svensk kultur och svenskt språk utomlands.  Några av organisationens mest populära programpunkter är sillsexan (som firas runt Sveriges nationaldag), kräftskivan och julfesten. Som dotterorganisation till SWEA International arbetar SWEA Vancouver för att stötta lokala initiativ i Vancouver med omnejd, t.ex. med julmarknad och midsommarfest som anordnas av Svenska Kulturföreningen.

SWEA Vancouver

SWEA Vancouver etablerades 1989 av Ann-Kristin Andersson som kallade ihop ett möte genom att ringa runt till alla svenskor hon kände i Vancouver. Ca 100 personer närvarade vid det första mötet.

15189436529_ca8cc68d97_o          

Idag har SWEA Vancouver ca 60 medlemmar och det finns plats för många fler. Titta närmare på organisationens aktiviteter, grupper och personliga och professionella nätverk. Läs vidare om medlemsinformation och ansök om medlemskap direkt på webben. Hör gärna av dig till oss om du har frågor!

SWEA Professional

SWEA Professional är ett relativt nytt begrepp inom SWEA. Syftet är att knyta an SWEA till arbetslivet och arrangera aktiviteter som studiebesök, seminarier till intressanta företag och även att bjuda in intressanta företagsledare och/eller entreprenörer. Dessa events är såklart öppna för ALLA – studenter, arbetande, livsnjutare.

SWEA Stipendium

Speciellt varmt om hjärtat ligger också det akademiska stipendium som sker i samarbete med Northern European Studies på The Department of Central, Eastern and Northern European Studies vid UBC, under ledning av lektor Lena Karlström. Stipendiet är baserat på inkomster från SWEA:s program och medlemmars donationer. En summa av 3000 kanadensiska dollar stöttar en universitetsstuderande att läsa i Sverige under en tid.

Kika gärna in på vår facebook-sida: https://www.facebook.com/vancouverswea Instagram (http://instagram.com/sweavancouver) och Twitter (@SWEAvancouver)!