Network Menu

Fritid

Precis som vid flytt till vilken ny plats som helst blir frågan kring hur, och med vem, man ska spendera sin fritid ganska snabbt aktuell. Med detta inlägg hoppas vi kunna guida er, nya som gamla Vancouveriter kring olika valmöjligheter man kan ha i vår stad vad gäller just fritiden.

Vancouver är en otroligt internationell stad, med mycket större andel nykomlingar än vad Sverige har. Detta skapar ett socialt klimat där många befinner sig i liknande sits när det kommer till att vilja lära känna nya människor och skapa sig en trevlig umgängeskrets. Generellt sätt är även infödda kanadensare vädigt tillmötesgående och artiga, men precis som svenskar kan de vara svåra att komma in på livet. Olika typer av gruppaktiviteter som skapar en känsla av tillhörighet lättar ofta upp stämningen och släpper lite på spärrarna.

Är du kvinna och pratar svensktalande är SWEA ett mycket bra alternativ för att hitta likasinnade. Regelbundna träffar och events gör det lätt att ansluta sig oberoende av ålder, intresse och tidpunkt på året.

De svenska afterworksen som äger rum första torsdagen varje månad ar öppna för alla svenskar. Vid varje tillfälle dyker det alltid upp några nya ansikten så det finns goda möjligheter att lära känna nya svenskar även för de som har varit i Vancouver en längre tid.

I en mångkulturell stad som Vancouver är det även trevligt att ha några icke-svenska vänner. MeetUp (www.meetup.ca) är en guldgruva för den som letar efter gruppaktiviteter, vare sig du är ölfantast eller hikingfrälst. Med andra ord, du kommer garanterat att hitta en grupp eller ett event som passar.

Vill du träffa andra expats fran olika delar av världen är ett bra tips att titta närmare pa den globala organisationen InterNations (www.internations.org). InterNations är en community för alla som bor och arbetar utomlands, och även för de med “global minds”.

Är du sportintresserad så finns det all anledning att titta närmare pa Urban Rec (www.urbanrec.ca). Urban Rec  är Vancouvers motsvarighet till svenska Korpen, en del av upplevelsen handlar om att ha kul och träffa människor.  Det finns ett flertal lagsporter att välja på. Platserna fylls upp väldigt snabbt inför varje säsong så anmäl dig i god tid.

Även om Kanadensare är hockeytokiga så har innebandy ännu inte hunnit få samma fäste som i Sverige. Som tur är finns North Shore Floorball Association (www.northshorefloorball.com) i North Vancouver.

Förstås erbjuder Vancouver också skidåkning i världsklass. Vill du inte åka så långt som till Whistler (magiskt) så finns ett antal mindre skidställen bakom knuten. Cypress Mountain, Mount Seymour och Grouse Mountain nås alla inom en timmes bilresa och fungerar fint för mindre avancerade skidåkare.

Om det inte är skidsäsong så är det hikingsäsong. På www.vancouvertrails.com går det enkelt att hitta lämpliga hikingleder beroende på vad du har för preferenser vad gäller läge, svårighetsgrad, sträcka, tid och årstid. Många hikingleder är öppna året om – det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!