Network Menu

Vancouver-info

Hejsan!

Är du ny här i Vancouver? Eller hamnade här av en slump och vill lära dig mer om vad som händer? Då har du hittat rätt!

Välkommen till Vancouver! Nedan ger vi en kort överblick av Vancouver och vad som gör den till en sådan härlig stad.

En av världens vackraste städer. Så tycker i alla fall vi som bor här. Många av oss inom SWEA kom hit av väldigt olika anledningar men en sak har vi ofta gemensamt, och det är att när man väl har hamnat i Vancouver, så är det väldigt svårt att flytta härifrån. Ibland kan det ta lite tid innan man känner sig riktigt hemma men när man väl har gjort det så bara rinner tiden iväg! Vi tror det har att göra med den ofattbart härliga natur som omfamnar Vancouver, en bra balans mellan arbetsliv och fritid, rikt utbud på mat och socialt liv plus att kanadensarna är så trevliga.

Självklart finns här också mindre roliga saker, som det ju gör i varje stad. Förutom vissa självklara kulturkrockar brukar just boendepriser vara en problemfaktor. Vi i SWEA finns här och kan ge råd och stöd när du ibland kanske har mer frågor än svar.

Trivs du att vara ute i naturen och sporta är Vancouver en utmärkt stad. Skidåkning, hockey, fotboll, golf, yoga, simma, klättring, hiking är bara ett fåtal av alla möjligheter som finns här. Vädret brukar oftas samarbeta, paddla kajak en lördag i solsken och T-shirt och åka snowboard dagen därpå är helt möjligt! Känner du dig for en riktig utmanining så är den notoriskt kända och tuffa motionsslingan Grouse Grind ett måste!

Men regnet? Du har säkert hört att det regnar en del här. Det stämmer, jovisst regnar det, och inte bara lite duggregn då och då, utan massor av regn. Har du inte införskaffat ett paraply, en tålig regnjacka och ordentliga, vattentäta skor – så gör det bums! Trots regnet är klimatet faktiskt behagligt, milt och sällan särskilt blåsigt. Ibland är regnet en väldigt bra anledning att leta upp en av Vancouvers läckra och härliga restauranger. Vancouver har ett otroligt imponerande utbud av restauranger, bistros, barer och till och med så kallade foodtrucks som erbjuder mat från världens alla hörn. Kvalitén på maten är toppen, färsk, gärna lokalodlad eller ekologisk, och allt serveras effektivt med ett leende på läpparna.

Kulturiska Vancouver? Mitt ibland allt frilufsande så finns här faktiskt ett blomstrande kulturliv. Anrika Queen Elisabeths Theatre, Theatre Under the Stars (som är precis som det låter, musikal och teater utomhus i vackra Stanley Park), eller varför inte en festival enbart for Shakespeare-älskare (Bard on the Beach), samt ett rikt musik- och konsertutbud.

Kika gärna pa vår blogg, så får du nog en bra känsla av vad hittar på och vad som händer i staden!

Vancouver i korthet: