Network Menu

På besök i magiska Bloedelkonservatoriet

En av de få verkliga kulturskatter som finns i Vancouver med omnejd ligger i Queen Elisabeth Park. The Bloedel Conservatory kastar en välkänd profil mot himlen där det tronar på ett litet berg. Dess speciella arktitektur ger en känsla av att ha sett det någonstans. Få vet att det finns en verklig skatt på insidan i form av en tropisk trädgård med ovanliga fåglar, Koyfisk och 100-tals olika exotiska växter.Tyvärr har staden bestämt sig för att stänga Bloedelkonservatoriet. Trots inkomster på $800,000 per år i form av inträde och donationer krävs ytterligare $250,000 för att få det att gå runt. Med de höga kostnader staden har och har haft för OS har man precis röstat för att stänga det. Trots den folkstorm beslutet skapat så verkar staden fortfarande ha bestämt sig för att fullfölja sina planer.

SWEAs programkommitté ville ha en aktivitet i Bloedelkonsevratoriet innan det stänger den 1 maj 2010. Åtta Sweor, 1 gäst och 2 barn samlades därför för att njuta av detta gigantiska växhus med dess vackra blommor och växter innan det är för sent.

Efter en lugn, skön promenad i tropisk fuktighet gick vi över till restaurangen Seasons för att äta lunch. Vanligtvis är utsikten storslagen men idag hängde regntunga moln över staden och vi kunde inte njuta av bergen. Trots detta hade vi som vanligt jättetrevligt över en jättegod brunch/lunch.

Hoppas Du kan komma med nästa gång. Om du är intresserad av att bli medlem, kontakta oss på vancouver(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org.