Hockeykväll under OS på Scandinavian Centre

Scandinavian Centre i Burnaby är en mötesplats för allt nordiskt och skandinaviskt. Här har lokala eldsjälar skapat ett härligt OS klimat under Vancouver OS 2010 där man kan komma och heja på sina atleter, äta och dricka gott och under glada former umgås med sportsliga jämlikar och opponenter.

Söndagen den 21 februari var det dags för det första stora kraftprovet i herrarnas OS-ishockey. Många tunga lag mötte varandra och för Sveriges del var det dags att ta sig an Finland. Vi i SWEA bestämde oss för att göra allt vi kunde för att heja fram Sverige till vinst mot Finland och ordnade med en sen kvällsträff på Scandinavian Centre med blågula toner.

Innan klockan slog 21 så hade vi blivit ett bra gäng tillsammans med släkt och vänner och alla var laddade med flaggor och blågula kläder. Det var mycket folk i stora salen och det kan nog sägas att i början så överröstades vi svenskar av finnarna, men när Loui Eriksson fick in pucken i mål en bit in i första perioden så började vi svenskar också komma igång med våra hejarramsor.

Sedan blev kvällen bara bättre och bättre ju längre matchen gick med tre svenska mål i de två första perioderna och när slutsignalen gick så stod Sverige som vinnare med klara 3-0. Det bådar gott inför framtiden med en målvakt i Henrik Lundqvist som verkar ha spikat igen målburen och ett svenskt kollektiv som kommer göra allt de kan för att försvara sitt guld de tog i Turin för fyra år sedan.

När kvällen var slut drog vi oss hemåt med ett leende på läpparna, hesa av alla hejarramsor och med hopp om fortsatta vinster för Sverige.